Zaželi - Novosti


datum: 30.10.2020.

U sklopu projekta „Pruži ruku potrebitima“ zaposlenim ženama dodijeljena uvjerenja o završenom osposobljavanju

U sklopu projekta „ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA“ pod nazivom „Pruži ruku potrebitima“ zaposlenim ženama dodijeljena su uvjerenja o završenom osposobljavanju za gerontodomaćice, a koje je provelo Pučko otvoreno učilište Križevci.

Dodjela uvjerenja organizirana je u tri grupe kako bi se poštivale epidemiološke mjere te se odvijala na siguran način uz korištenje zaštitnih maski, dezinficijensa i uz obavezno mjerenje temperature.

Osposobljavanjem za gerontodomaćice zaposlene žene postale su konkurentnije na tržištu rada, a ovim putem Gradsko društvo Crvenog križa Križevci želi im mnogo uspjeha u budućnosti!

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci


datum: 30.09.2020.

Započelo osposobljavanje za 31 gerontodomaćicu po projektu „Pruži ruku potrebitima“

U sklopu projekta „ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA“ pod nazivom „Pruži ruku potrebitima“, a koji provodi Gradsko društvo Crvenog križa Križevci započelo je osposobljavanje 31 gerontodomaćice. Osposobljavanje će se provoditi do kraja listopada u podrumskoj dvorani Hrvatskog doma, a završetkom osposobljavanja žene zaposlene u sklopu projekta steći će javnu ispravu te na taj način biti konkurentnije na tržištu rada i po završetku projekta.

Nositelj osposobljavanja je Pučko otvoreno učilište Križevci koje organizira teorijski dio osposobljavanja dok praktični dio osposobljavanja zaposlene žene odrađuju kroz svoj redovan posao pružajući uslugu pomoći u kući.

Teorijski dio osposobljavanja sastoji se od tri nastavne cjeline, a to su: osnove gerontologije, poslovi gerontodomaćice te prva pomoć i zaštita na radu.

Ravnateljica GDCK Križevci Đurđica Trbus zahvalila se zaposlenim ženama na njihovom angažmanu, a posebice u vrijeme korone te istakla kako će ovo osposobljavanje biti kruna njihovog uspjeha kao i da se nada daljnjoj uspješnoj suradnji.

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci


datum: 21.09.2020.

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci i Pučko otvoreno učilište Križevci potpisali ugovor za osposobljavanje 31 gerontodomaćice

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci i Pučko otvoreno učilište Križevci potpisali su ugovor za osposobljavanje 31 gerontodomaćice u sklopu projekta „ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA“ pod nazivom „Pruži ruku potrebitima“.

Potpisivanje ugovora održalo se u Maloj vijećnici Grada Križevaca. Ugovor su potpisale ispred Gradskog društva Crvenog križa Križevci ravnateljica Đurđica Trbus te ispred Pučkog otvorenog učilišta ravnateljica Željka Šunjić. Potpisivanju su nazočili zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević, pročelnik za gospodarstvo, financije, EU fondove i javnu nabavu Ivan Biškup te voditeljica projekata u Gradskom društvu Crvenog križa Križevci Dora Vrhovec Golub.

U sklopu projekta „Pruži ruku potrebitima“ zaposlena je 31 radnica za pomoć u kući na području Grada Križevaca i pripadajućih općina, a koje će proći program osposobljavanja za gerontodomaćice i tako steći javnu ispravu kako bi i nakon završetka projekta bile konkurentnije na tržištu rada.


datum: 25.08.2020.

Nabava bicikala u sklopu projekta „Pruži ruku potrebitima“

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci nabavilo je 31 bicikl koji će koristiti radnice za pomoć u kući za prijevoz do domova korisnika.

Bicikli su nabavljeni kako bi se radnicama za pomoć u kući olakšao obilazak krajnjih korisnika.

Nabava opreme financirana je sredstvima Europskog socijalnog fonda, Program: Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci


datum: 03.06.2020.

Nabavljena zaštitna oprema u sklopu projekta „Pruži ruku potrebitima“

U sklopu projekta „Pruži ruku potrebitima“ Gradsko društvo Crvenog križa Križevci nabavilo je zaštitnu opremu radnicama za pomoć u kući kako bi na siguran način obilazile krajnje korisnike. Potreba za zaštitnom opremom javila se zbog novonastale situacije sa koronavirusom.

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci brine o svojim zaposlenicima i krajnjim korisnicima te je u svrhu njihove zaštite nabavilo sljedeću zaštitnu opremu:

- zaštitne maske
- jednokratne kape
- jednokratne navlake za obuću
- jednokratne pregače
- dezinfekcijska sredstva
- bezkontaktni toplomjeri
- zaštitne rukavice

Nabava zaštitne opreme financirana je sredstvima Europskog socijalnog fonda, Program: Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci


datum: 12.05.2020.

UPUTE ZA RAD GERONTODOMAĆICA I POMOĆNIH RADNIKA

Od 11. svibnja 2020. socijalna usluga pomoći u kući pruža se u intenzitetu i na način sukladno potrebama korisnika uz primjenu svih mjera za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-19.

Provođenje osobne higijene, higijene prostora korisnika, pripreme obroka u kući korisnika i druge aktivnosti koje nije moguće provesti bez kontakta s korisnikom ili prostorom u kojem on živi, odnosno koje pruža gerontodomaćica pružaju se na način da gerontodomaćice:

• ne smiju istovremeno obavljati poslove njege kod pružatelja socijalne usluge ili bilo kakve druge poslove vezane uz starije osobe ili osobe s invaliditetom korisnike smještaja ili organiziranog stanovanja,
• trebaju, ako je i koliko moguće, izbjegavati bliski kontakt s ostalim radnicima pružatelja socijalnih usluga (duže od 15 minuta u zatvorenom prostoru),
• moraju mjeriti i bilježiti tjelesnu temperatura pri dolasku na posao i odlasku te se osobe koje imaju povišenu temperaturu ili respiratorne simptome udaljavanja iz radnog procesa,
• moraju koristiti jednokratnu zaštitnu opremu (rukavice, maske, kape, ogrtači, nazuvci) za svaku posjetu svakom kućanstvu.

Neophodno je ulazak u dom korisnika izbjeći ako je ikako moguće kada korisnik ima povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome ili sumnju na zarazu COVID-19. Kada to nije moguće uslijed potrebe korisnika koja predstavlja potencijalnu životnu ugrozu za korisnika, potrebne su pojačane mjere osobne zaštite gerontodomaćice ili pozivanje hitne pomoći ili druge odgovarajuće pomoći.

Zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba (uređenje okućnice, pratnja i prijevoz do liječnika, u banku i sl.)

Pomoćni radnik ili gerontodomaćica predmetni sadržaj socijalne usluge pomoći u kući pruža na način da se:

• uređenje okućnice obavlja uz minimalni kontakt s korisnikom, ali uz korištenje korisnikovih alata i sredstava za rad, a ako s koriste alati za rad pružatelja socijalne usluge oni se prije korištenja dezinficiraju,
• pratnja i prijevoz korisnika obavljaju se vozilima pružatelja usluge uz barem sat vremena razmaka koji će se iskoristiti za čišćenje i dezinfekciju površina. Površine se dezinficiraju prebrisavanjem dezinficijensom na bazi alkohola, te korisnik može boraviti i više od jednog sata u kontaktu s pružateljem usluge
• redovito se obavljaju mjere dezinfekcije opreme, vozila i dr.

Za sve mjere propisane ovom uputom potrebno je voditi evidenciju.


datum: 17.03.2020.

OBAVIJEST O NAČINU OBILASKA KRAJNJIH KORISNIKA

U nastavku slijedi i informacija o provođenju programa Pomoći u kući koju je uputio izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa gospodin Robert Markt na osnovu odobrenja Nacionalnog stožera:

„Poštovane ravnateljice i ravnatelji,

tijekom današnjeg sastanka užeg Nacionalnog stožera (dr. sc. Vili Beroš - ministar zdravstva, dr. sc. Krunoslav Capak - ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, dr. Maja Grba Buljević - ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, dr. sc. Damir Trut - pomoćnik ministra unutarnjih poslova za civilnu zaštitu) razgovarali smo o opasnosti koja leži u, kroz medije najavljivanom, „samoorganiziranju“ građana koji žele obilaziti starije građane po njihovim domovima i donositi im hranu i slično. Kako bi spriječili da se kroz dobru namjeru samoorganiziranja napravi veća šteta nego korist, zaključeno je da će društva Hrvatskog Crvenog križa nastaviti s redovnim obilascima najugroženijih skupina. Molimo Vas da nastavite s tim redovnim obilascima kao i do izbijanja zaraze ali na siguran način. U razgovoru s ravnateljem Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, dr. sc. Krunoslavom Capakom potvrđeno nam je da siguran način obilaska naših korisnika znači:

• Najaviti ovu aktivnost na Stožeru Civilne zaštite svoje razine
• U obilazak naših korisnika ići obavezno uniformirani ili obilježeni službenim znakom Crvenog križa
• Koristiti zaštitnu opremu (maska, rukavice)
• Pozvoniti/pokucati na vrata naših korisnika
• Odmaknuti se od vrata/praga minimalno 2 metra
• U razgovoru s korisnikom koji smije najduže trajati 5 minuta, pitati za žurne potrebe, u prvom redu lijekove i proizvode za održavanje zdravlja
• U skladu s mogućnostima u obilasku najugroženijih građana, naših korisnika ponesite minimalno jedan komad kruha. Ako ste u mogućnosti ponesite i druge namirnice.
• Izbjegavajte uzimanje novaca za nabavku potrepština (za lijekove je dovoljna zdravstvena iskaznica).
• Vodite evidenciju o posjeti korisniku, vremenu i mjestu posjete te koju vrstu potrebe ima korisnik
• Pokažite brigu i pomažite isključivo ako su u pitanju životne potrebe (novine i cigarete to nisu i sl.)“

VAŽNO: Ne ulaziti u stan korisnika, razgovor obaviti na udaljenosti od minimalno 2 metra i ne dulje od 5 minuta!*
*Navedene preporuke nam je u razgovoru potvrdio dr.sc. Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ.

O eventualnim promjenama i novim informacijama javnost će se pravodobno obavještavati putem službenih web stranica.

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci


datum: 31.12.2019.

Broj korisnika uključenih u projekt „ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA“ pod nazivom „Pruži ruku potrebitima“

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci s danom 31.12.2019. u projekt „Pruži ruku potrebitima“ uključilo 195 korisnika sa područja grada Križevaca i pripadajućih općina. Korisnici projekta su starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju, a o njima brinu 31 radnica za pomoć u kući.

Prilikom apliciranja projekta planirano je uključivanje 132 korisnika, međutim potreba za ovakvom vrstom pomoći u lokalnoj zajednici je velika stoga se za vrijeme trajanja projekta očekuje i daljnji rast broja korisnika.

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci


datum: 16.12.2019.

Nabavljene kosilice za travu, motorni trimeri i škare za živicu

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci u sklopu projekta „Pruži ruku potrebitima“ nabavilo pet kosilica, pet motornih trimera i 12 škara za živicu, a koje će se koristiti za uređenje okućnica krajnjih korisnika.

Nabava opreme financirana je sredstvima Europskog socijalnog fonda, Program: Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci


datum: 16.12.2019.

U sklopu projekta „Pruži ruku potrebitima“ nabavljeno 12 usisavača

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci u sklopu navedenog projekta nabavilo je 12 usisavača za upotrebu u domovima korisnika projekta. Usisavači su podijeljeni prema području, tako su radnicama za pomoć u kući na području grada Križevaca podijeljena 4 usisavača te po dva usisavača za radnice u općinama Kalnik, Gornja Rijeka, Sveti Petar Orehovec i Sveti Ivan Žabno.

Nabava opreme financirana je sredstvima Europskog socijalnog fonda, Program: Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci


datum: 24.09.2019.

Podjela promotivnog materijala radnicama za pomoć u kući

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci u svojim prostorima organiziralo je podjelu promotivnog materijala radnicama za pomoć u kući. U sklopu projekta „Pruži ruku potrebitima“ nabavljene su majice, USB stickovi, penkala, torbe, setovi za prvu pomoć, etuii za identifikaciju, kišobrani te promo setovi za žene (vjetrovka, jakna, kapa, pregača + tisak oznaka).

Nabava promotivnih materijala financirana je sredstvima Europskog socijalnog fonda, Program: Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci


datum: 30.06.2019.

Broj korisnika uključenih u projekt „ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA“ pod nazivom „Pruži ruku potrebitima“

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci s danom 30.6.2019. u projekt „Pruži ruku potrebitima“ uključilo 189 korisnika sa područja grada Križevaca i pripadajućih općina. Korisnici projekta su starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju, a o njima brinu 31 radnica za pomoć u kući.

Prilikom apliciranja projekta planirano je uključivanje 132 korisnika, međutim potreba za ovakvom vrstom pomoći u lokalnoj zajednici je velika stoga se za vrijeme trajanja projekta očekuje i daljnji rast broja korisnika.

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci


datum: 08.05.2019.

Konferencija projekta „Pruži ruku potrebitima“ i prijem kod gradonačelnika povodom Svjetskog dana Crvenog Križa

Povodom Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca koji se obilježava 8. svibnja, gradonačelnik Mario Rajn upriličio je prijem za Gradsko društvo Crvenog križa Križevci. Prijemu su prisustvovali predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Križevci Franjo Husinec i ravnateljica Đurđica Trbus s ostalim djelatnicima te 33 gerontodomaćica koje su zaposlene u sklopu projekta „Pruži ruku potrebitima“. Čestitke povodom obilježavanja ovog dana uputio je gradonačelnik zahvalivši na nesebičnom i humanom radu svim volonterima, aktivistima, dobrovoljnim darivateljima krvi, djelatnicima Gradskog društva Crvenog križa Križevci i gerontodomaćicama koje brinu o 180 osoba. „Ne mogu dovoljno istaknuti zadovoljstvo radom što je Gradsko društvo Crvenog križa Križevci nositelj projekta, a Grad Križevci ponosni partner projekta „Pruži ruku potrebitima,“ istaknuo je gradonačelnik. Zahvalu na prijemu uputio je predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Franjo Husinec dodavši kako se današnji dan obilježava u spomen na osnivača Međunarodnog pokreta Crvenog križa Henryja Dunanta. „Djelovanje Hrvatskog crvenog križa je iz godine u godinu sve složenije i sveobuhvatnije,“ istaknuo je predsjednik Husinec te zahvalio gradonačelniku na pružanju podrške Gradskom društvu Crvenog križa Križevci. U ime 33 gerontodomaćica obratila se Tanja Poljak koja je naglasila kako korisnicima puno znači svakodnevna pomoć koju im pružaju, a kako su se za ovaj posao odlučile s obzirom da vole rad s ljudima i pomagati ljudima.


datum: 06.05.2019.

POZIVNICA na konferenciju projekta „ZAŽELI- program zapošljavanja žena pod nazivom „Pruži ruku potrebitima“

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci kao nositelj projekta
„Pruži ruku potrebitima“ UP. 02.1.1.05.0166
u ime cjelokupnog partnerstva (Grad Križevci, Centar za socijalnu skrb Križevci, Hrvatski zavod za zapošljavanje- Područni ured Križevci)

poziva Vas na konferenciju projekta koja će se održati
u srijedu 8. svibnja 2019. s početkom u 9:30 sati
u velikoj vijećnici Grada Križevaca
(Ivana Zakmardija Dijankovečkog 12).

Program:
9:30- 9:45- pozdravni govor ravnateljice GDCK Križevci i predstavnika partnera
9:45- 10:15- predstavljanje projekta
10:15- 10:30- riječ gostiju
10:30- 11:15- domjenak


datum: 03.04.2019.

Izrađen promotivni materijal za projekt „Pruži ruku potrebitima“

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci u sklopu projekta „Pruži ruku potrebitima“ osmislilo je i nabavilo promotivne materijale u svrhu promocije projekta Zaželi - „Program zapošljavanja žena“ pod nazivom „Pruži ruku potrebitima“.

Izrađeni su sljedeći promotivni materijali:

• roll-up
• letci
• plakati
• naljepnice za opremu
• kape
• kemijske olovke
• blokovi
• USB stickovi
• ruksaci
• setovi za prvu pomoć
• kišobrani
• majice
• promo setovi za žene (vjetrovka, jakna, pregača + tisak oznaka).

Nabava promotivnih materijala financirana je sredstvima Europskog socijalnog fonda, Program: Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci


datum: 25.01.2019.

U sklopu projekta „ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA“ pod nazivom „Pruži ruku potrebitima“ nabavljene kućanske i osnovne higijenske potrepštine za krajnje korisnike

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci nabavilo je kućanske i osnovne higijenske potrepštine u sklopu projekta „ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA“ pod nazivom „Pruži ruku potrebitima“ koje su ujedno podijeljene krajnjim korisnicima.

Ovo je prva isporuka navedenih potrepština u sklopu projekta, a tokom trajanja projekta prema potrebama će se nabavljati i dodatne količine kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština.

Financiranje kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština osigurano je iz Europskog socijalnog fonda, Program: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.


datum: 31.12.2018.

Broj korisnika uključenih u projekt „ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA“ pod nazivom „Pruži ruku potrebitima“

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci s danom 31.12.2018. u projekt „Pruži ruku potrebitima“ uključilo 169 korisnika sa područja grada Križevaca i pripadajućih općina. Korisnici projekta su starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju, a o njima brinu 33 radnice za pomoć u kući.

Prilikom apliciranja projekta planirano je uključivanje 132 korisnika, međutim potreba za ovakvom vrstom pomoći u lokalnoj zajednici je velika stoga se za vrijeme trajanja projekta očekuje i daljnji rast broja korisnika.

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci


datum: 02.11.2018.

„ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA“ pod nazivom „PRUŽI RUKU POTREBITIMA“

Danom 1. 11. 2018. godine Gradsko društvo Crvenog križa Križevci zaposlilo je 33 žene koje će brinuti o najmanje 132 korisnika te raditi na poslovima pomoći u kući. Na ovaj način doprinijet će se konkurentnosti žena na tržištu rada i omogućiti im da postanu produktivni članovi zajednice te da poboljšaju egzistencijalne uvjete za sebe i svoju obitelj, a pridonijet će se i kvaliteti života krajnjih korisnika.

Novozaposlene žene su sa područja grada Križevaca i pripadajućih naselja i općina Kalnik, Gornja Rijeka, Sveti Petar Orehovec i Sveti Ivan Žabno.

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci


datum: 31.08.2018.

Zaposlen projektni tim na projektu „ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA“ pod nazivom „PRUŽI RUKU POTREBITIMA“

S danom 30. 8. 2018. godine Gradsko društvo Crvenog križa Križevci zaposlilo je projektni tim na projektu „Zaželi – program zapošljavanja žena“ pod nazivom „Pruži ruku potrebitima“. Projektni tim sastoji se od projektnog asistenta, računovodstvenog referenta i terenskog koordinatora.

Novozaposlena osoba na radnom mjestu projektnog asistenta obavljat će administrativne poslove kod provedbe aktivnosti, Zahtjeva za nadoknadom sredstava, priprema svih izvješća, poslove vezane uz promociju i vidljivost, prikupljati materijale za izradu ZNS- ova, pripremati sva ostala izvješća, voditi radne sastanke sa zaposlenim ženama, vodit će poslove vezane uz promociju i vidljivost projekta, voditi korespondenciju s projektnim partnerima i ostalim subjektima uključenim u provedbu aktivnosti, koordinirat će radom terenskog koordinatora, prikupljati informacije s terena, objedinjavati prikupljene informacije, raditi analize, a sve s ciljem što efikasnije provedbe projekta.

Računovodstveni referent novozaposlena je osoba koja će obavljati poslove obračuna plaća i ostalih troškova, te knjiženje prihoda i rashoda prijavitelja za provođenje svih projektnih aktivnosti.

Terenski koordinator također je novozaposlena osoba koja će biti zadužena za koordinaciju i praćenje aktivnosti zaposlenih žena na području grada Križevaca i općina Kalnik, Gornja Rijeka, Sveti Petar Orehovec i Svet Ivan Žabno. Organizirat će raspored rada zaposlenih žena, rješavati eventualne probleme, održavati sastanke sa zaposlenim ženama ovisno o području na kojem su žene zaposlene, sudjelovat će na sastancima projektnog tima.

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci


datum: 19.06.2018.

Obavijest o odobrenom projektu iz Europskog socijalnog fonda

Poštovana/i,
Obavještavamo vas da je Gradskom društvu Crvenog križa Križevci iz Europskog socijalnog fonda, Program: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. , Poziv: „Zaželi- program zapošljavanja žena“ odobren projekt pod nazivom „Pruži ruku potrebitima“ u visini 5.899.890,60 kn bespovratnih sredstava.

Nositelj: Gradsko društvo Crvenog križa Križevci

Partneri: Grad Križevci

Hrvatski zavod za zapošljavanje

Centar za socijalnu skrb Križevci

Trajanje: 30 mjeseci

Obuhvaćeno je područje grada Križevaca i okolnih naselja te općine Gornja Rijeka, Kalnik, Sveti Petar Orehovec i Sveti Ivan Žabno s ciljem uključivanja žena u nepovoljnijem položaju na tržište rada. Aktivnosti ovog projekta su:

- zapošljavanje žena iz ciljnih skupina na 24 mjeseca u svrhu potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u lokalnoj zajednici,

- obrazovanje i osposobljavanje žena iz ciljanih skupina koje će pružati potporu i podršku starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u njihovim kućanstvima

- osiguranje materijalnih uvjeta za provedbu aktivnosti pri pružanju potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju (nabava higijenskih potrepština te potrepština za održavanje kućanstava osoba za koje će žene skrbiti, nabava bicikala te ostale potrebne opreme).

Projekt "Pruži ruku potrebitima" direktna je nadogradnja na projekt "Pomoć u kući starijim osobama" koji se provodi na području općina u Koprivničko-križevačkoj županiji od 2006. godine.
Gradskom društvu Crvenog križa Križevci kroz ovaj projekt odobreno je 5.899.890,60kn.
U sklopu projekta zaposlit će se i educirati 33 žene koje će brinuti o najmanje 132 korisnika. Na ovaj način doprinijet će se konkurentnosti žena na tržište rada i omogućiti im da postanu produktivni član zajednicu te poboljšaju egzistencijalne uvjete za sebe i svoju obitelj, a pridonijet će se i kvaliteti života krajnjih korisnika.
Nakon završene edukacije, ciljna skupina će posjedovati uvjerenje o osposobljenosti za poslove skrbi o starijim i nemoćnim osobama odnosno ovisnim članovima. Time će nezaposlene žene kao dio ciljne skupine imati dodatne kompetencije i prednosti na tržištu rada čime se direktno doprinosi unapređenju njihovih mogućnosti za zapošljavanje.
Osim 33 žene, na projektu su odobrena i osigurana sredstva za zapošljavanje još tri novozaposlene osobe (projektni asistent, koordinator rada na terenu i računovodstveni referent), koje će brinuti o uspješnom provođenju svih projektnih aktivnosti.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci, Đurđica Trbus, Ugovor za projekt „Pruži ruku potrebitima“ potpisala je 15. lipnja 2018. u Tvrđavi Nehaj u Senju. Potpisivanju Ugovora prisustvovali su ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić, a uz njega na dodjeli su sudjelovali državna tajnica Katarina Ivanković Knežević, državni tajnici Dario Nekić i Bernard Gršić, zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Marina Nekić, zamjenik ličko-senjskog župana Vice Nekić te gradonačelnik Senja Sanjin Rukavina.

Opći cilj projekta "Pruži ruku potrebitima" je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina s posebnim naglaskom na ruralna područja na način da im se omogući stjecanje znanja i iskustva koje će im pomoći da se lakše uklope i prilagode na život u lokalnoj zajednici.


datum: 18.06.2018.

POTPISIVANJE UGOVORA ZA ODOBRENI PROJEKT „ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA“ pod nazivom „Pruži ruku potrebitima“

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Đurđica Trbus 15.6.2018. godine potpisala je ugovor za provedbu projekta „ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA“ pod nazivom „Pruži ruku potrebitima“.

Potpisivanje ugovora održano je u Senju u tvrđavi Nehaj. U ime Ministarstva rada i mirovinskog sustava kao Upravljačkog tijela ugovor je potpisao ministar mr.sc. Marko Pavić, a u ime Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kao Posredničkog tijela razine 2 ravnatelj Ante Lončar.

Svečanost dodjele ugovora u Senju nastavak je uspješnog projekta „Zaželi“, najvećeg projekta financiranog iz Europskog socijalnog fonda čija je ukupna vrijednost milijardu kuna i kojim će se zaposliti sedam tisuća žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada kako bi skrbile o 30 tisuća starijih osoba i osoba u potrebi.