Novosti


datum: 18.01.2021.

Obilježavanje pete godišnjice djelovanja Kluba dijabetičara Križevci

Članovi Kluba dijabetičara koji djeluje pri Gradskom društvu Crvenog križa Križevci 18.1.2021. godine obilježavaju petu godišnjicu djelovanja.
Ove godine zbog novonastale situacije sa koronavirusom godišnjica se neće obilježiti tradicionalnim druženjem dijabetičara.
Ravnateljica GDCK Križevci Đurđica Trbus i predsjednica Kluba dijabetičara Križevci Nada Šegrt svim članovima Kluba upućuju čestitku na petoj godišnjici djelovanja uz želje za daljnju suradnju, a sve s ciljem pružanja podrške i potpore osobama oboljelih od dijabetesa.

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci


datum: 13.01.2021.

Projektni tim GDCK Križevci posjetio novouređeni pogon križevačke čokolaterije Hedona d.o.o.

U sklopu projekta „Mladi kao socijalni kapital“ projektni tim GDCK Križevci posjetio je društveno poduzeće Hedona d.o.o. Direktorica Hedone Alemka Lončar provela je projektni tim kroz novouređeni pogon te objasnila cjelokupan proces proizvodnje čokoladnih slastica.

Hedona d.o.o. društveno je poduzeće koje je osnovala Udruga osoba s invaliditetom Križevci 2013. godine, a u prosincu 2018. godine Ministarstvo rada i mirovinskog sustava donijelo je rješenje kojim je osnovana integrativna radionica Hedona, jedina u kojoj osoba s invaliditetom sudjeluje u kompletnom proizvodnom procesu. To znači da osoba s invaliditetom može raditi sve, ne samo pomoćne poslove kao u drugim integrativnim radionicama, poštujući visoke tehnološke, tehničke i higijenske uvjete vezane za ovu djelatnost.

Suradnja GDCK Križevci i Hedone razvila se upravo putem projekta „Mladi kao socijalni kapital“ čiji je cilj bio osvijestiti mlade u lokalnoj zajednici o važnosti pokretanja vlastitog (društvenog) poduzeća, ali i potaknuti da preuzmu inicijativu, da ne razmišljaju samo o vlastitoj dobrobiti nego da pridonose dobrobiti cjelokupnog društva odnosno da oni kao važan resurs svakog društva budu pokretač i temelj izgradnje socijalnog kapitala koji je u prvom redu preduvjet održivog razvoja, a kao takav je i preduvjet napretka društva u cjelini.

Ovim putem GDCK Križevci zahvaljuje Hedoni d.o.o. na gostoprimstvu te se nada i daljnjoj uspješnoj suradnji!

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci


datum: 07.01.2021.

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci distribuiralo humanitarnu pomoć

GDCK Križevci dana 7.1.2021. godine distribuiralo je prikupljenu humanitarnu pomoć za područja pogođena potresom. Humanitarna pomoć distribuirana je u skladište HCR-a za prihvat humanitarne pomoći u Zagrebu, Zagrebački velesajam, paviljon br. 6, a sve prema uputi Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske u suradnji sa Hrvatskim Crvenim križem.

GDCK Križevci donacijama građana i pravnih osoba prikupilo je sljedeće količine potrepština:

• 3 203 kg prehrambenih proizvoda
• 2 933 l vode
• 2 427 komada higijenskih potrepština
• 53 komada zaštitne opreme
• jednu grijalicu
• 49 komada deka i posteljina
• dva agregata
• jednu plinsku bocu
• jednu plinsku peć za grijanje
• jednu perilicu rublja (manjeg kapaciteta – 2 kg)

Humanitarnu pomoć u potresom pogođena područja distribuirati će Hrvatski Crveni križ, a sve prema potrebama tamošnjeg stanovništva.

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci


datum: 05.01.2021.

Članovi Gradskog interventnog tima GDCK Križevci u organizaciji Društva Crvenog križa Koprivničko – križevačke županije sudjelovali u pomoći stanovništvu grada Petrinje

Članovi Gradskog interventnog tima GDCK Križevci Davor Japec i Darko Križanić u periodu od 31.12.2020. – 2.1.2021. godine sudjelovali su u pomoći stanovništvu grada Petrinje i okolice. Volonteri su sudjelovali u prihvatu humanitarne pomoći, pakiranju paketa i podjeli pomoći stanovništvu grada Petrinje, okolnih naselja i većini ruralnih područja.

Također, volonter Davor Japec 6.1.2021. godine pridružiti će se radu u terenskim kuhinjama na potresom pogođenim područjima, a sve u organizaciji Društva Crvenog križa Koprivničko – križevačke županije.

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci