Novosti

Crveni križ Križevci

Povratak na novosti
27.05.2024 Broj: 495

Održana tribina „Europske snage solidarnosti“ i „Grupa od pet za zeleniji svijet“
U Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkoga u Križevcima održana je tribina na kojoj su učenicima predstavljene Europske snage solidarnosti i njihove mogućnosti te sam projekt koji je osmišljen od strane pet djevojaka koje su prepoznale potrebu za projektnim aktivnostima u lokalnoj zajednici.
Sudionici tribine imali su prilike saznati što se može financirati kroz projekte ovakvog tipa, koji su uvjeti za prijavu, kako funkcionira cjelokupni sustav i što se sve nudi ako odluče provoditi aktivnosti. Također, izneseni su pozitivni stavovi djevojaka kao i njihovi kontakti kako bi grupa od novih pet ili više članova imala pomoć iz prve ruke ukoliko odluče aplicirati neku aktivnosti.
Tribina je okupila učenike trećih i četvrtih razreda koji već mogu sudjelovati u aktivnostima i prijavi ili će uskoro moći, s obzirom na njihove godine.
Predstavljene su i aktivnosti koje su se provodile u sklopu projekta Grupa od pet za zeleniji svijet, prepreke s kojima su se provoditeljice suočavale kao i benefiti koji su proizlazili i zbog kojih bi preporučile prijavu i drugima.