Novosti

Crveni križ Križevci

Povratak na novosti
17.03.2022 Broj: 168

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci uljepšalo rođendan obitelji iz UkrajineGradsko društvo Crvenog križa Križevci provodi razne aktivnost vezane uz prihvat i smještaj osoba raseljenih iz Ukrajine.
Neke od njih su: evidentiranje osoba, obilazak i kontrola ponuđenog smještaja, pružanje materijalne i psihosocijalne podrške, kontakt sa svim institucijama uključenim u evidentiranje osoba i pružanje pomoći, pružanje usluga prijevoza, prikupljanje i distribucija pomoći te razni drugi oblici pomoći i podrške koji su potrebi.

Osim toga, kako bi osobama raseljenim iz Ukrajine barem malo uljepšali i olakšali ove teške trenutke, nastojimo ih razveseliti sitnicama i malim znakovima pažnje. Budući da svakoga od nas razveseli kad nam se netko sjeti čestitati rođendan, odlučili smo čestitkama i tortom, kao malim znakom pažnje, uljepšati rođendan našoj Tatjani koja je sa trogodišnjim sinom i prijateljicom protekli tjedan doputovala iz Ukrajine.

U njihovom domu gdje su trenutno smještene posjetile su ih dvije djelatnice GDCK Križevci i vlč. Vladimir Simunović, kancelar Križevačke eparhije koji GDCK Križevci pomaže kod smještanja raseljenih osoba i prijevoda.
Članovi obitelji kod kojih su osobe smještene također su pokazali veliko srce i trude se uljepšati im svaki dan i pomoći koliko god mogu.

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci